Tomatgryta med ägg, fetaost, koriander och vitlöksolja
1. Skala och finhacka löken. Hetta upp vitlöksolja i en stekpanna med lock. Fräs lök och små hela tomater tills löken har blivit mjuk. Tillsätt tomatpuré, chiliflakes, strösocker och spiskummin och låt fräsa en liten stund.
2. Tillsätt krossade tomater och låt koka upp, smaka av med salt och peppar.
3. Gör fyra små gropar i tomatsåsen och knäck ner ett ägg i varje grop. Lägg på locket och låt sjuda på medelvärme tills äggen är krämiga ca 8–10 minuter.
4. Dra bort stekpannan från värmen och toppa med smulad fetaost, färsk koriander och ringla över vitlöksolja.
Servera med bröd.
TIPS! Har du inte vår kallpressade rapsolja med vitlök går det lika bra med neutral kallpressad rapsolja. Smaksätt då grytan med färsk vitlök eller vitlökspulver.