Krämig soppa med grön sparris smaksatt med vår ramslöksolja. Servera med vispad crème fraiche, frästa sparrisknoppar, ramslöksolja och rostade rapsfrön.
Servera gärna soppan till hela familjen. Till de allra minsta servera med små bitar kokt potatis eller pasta i soppan så får de lättare upp soppan på skeden. Uteslut salt om du vill servera till barn under 1 år. Krydda istället soppan vid servering.
Tips: Servera som förrätt i små skålar, då räcker receptet till 8 personer
- Skär av knopparna på sparrisen och lägg åt sidan. Skär även bort den nedre delen.
- Skala och hacka lök och potatis i mindre tärningar samt resten av sparrisen.
- Hetta upp lite ramslöksolja i en gryta, fräs lök och sparris tills löken är mjuk. Tillsätt potatis, vatten och fond och låt koka tills potatisen är mjuk, cirka 15 minuter.
- Tillsätt vispgrädde och låt soppan koka upp. Mixa sedan helt slät med en stavmixer, späd eventuellt soppan med mer vatten om den är för tjock. Smaka av med salt och peppar.
- Vispa crème fraichen med en elvisp tills den är krämig och tjock. Smaksätt med 1 msk ramslöksolja samt salt och peppar. Ställ åt sidan fram till servering.
- Hetta upp lite ramslöksolja i en stekpanna och fräs på sparrisknopparna ett par minuter tills de har fått en fin gyllenbrun yta, krydda med lite salt och peppar.
- Klicka ut den vispade crème fraichen i skålar och toppa med sparrisknoppar, rostade rapsfrön och ringla över lite ramslöksolja. Häll sedan på den varma soppan och servera direkt.