Smörrebröd med rödspätta

4 personer

Gör så här:

Ugnsbakade rödspättafiléer
Sätt ugnen på 175 grader.
Krydda fyra av spättafiléerna med salt och peppar och rulla ihop dem. Lägg dem i en ugnsfast form och häll över vitt vin. Tillaga i ugnen i ca 10-12 minuter.

Stekta rödspättafiléer
Torka av de resterande fyra spättafiléerna med hushållspapper. Strö över vetemjöl, doppa sedan i uppvispat ägg och därefter i en blandning med ströbröd, rostade rapsfrö, salt och peppar. Stek de panerade filéerna i citronolja och en klick smör.

Sparris
Skala den vita sparrisen och skär av en bit av den träiga ändbiten. Koka upp vatten med salt, peppar och en halv citron och koka den vita sparrisen i 3 minuter.
Skär av en bit av den träiga änden på den gröna sparrisen. Stek ett par minuter i citronolja och en klick smör. Strö över lite peppar och salt på slutet.

Dressing
Blanda Crème fraiche, ketchup, krondillsolja, Worcestershiresås och färsk hackad dill och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

Servering
Bred en skiva grovt bröd med smör.
Lägg på salladsblad, stekt och ugnsbakad rödspättafilé, sparris, stenbitsrom, dressing, färsk dill och fint skurna sockerärtor.

Ingredienser

4 skivor grovt bröd
8 rödspättafiléer
1 citron
En bunt färsk dill
200 g räkor
8 grön sparris
8 vita sparris
Vitt vin
Salladsblad
50 g sockerärter
75 g röd stenbitsrom MCS-märkt

Panering

2 ägg
1 msk rostade rapsfrön Köp
2 msk vetemjöl Köp
6 msk ströbröd
Salt och peppar
Smör och citronolja till stekning Köp

Dressing

2 msk Crème fraiche
1 msk ketchup
1 msk krondillsolja
1 msk Worcestershiresås
1 handfull färsk finhackad dill