En mustig och läcker gryta som passar utmärkt tillsammans med en bit gott bröd.
- Skala och finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp krondillsolja och stek löken mjuk. Tillsätt chiliflakes, tomatpuré, vitt vin och låt fräsa på ett par minuter.
- Häll på vatten och tillsätt fiskkrydda och buljongtärningar.
- Skala och kärna ut pumpan, dela i rejäla bitar. Dela potatis och tillsätt både pumpa och potatis i grytan. Låt sjuda på medelvärme i cirka 10 minuter tills potatis och pumpa nästan är klara.
- Rensa musslorna och släng alla som är trasig eller öppnade.
- Dela fisken i mindre bitar och salta och peppra
- Häll på grädden, torsk och musslor. Låt sjuda under lock i cirka 8-10 minuter.
- Musslorna ska ha öppnat sig då är de färdigkokta.
- Toppa grytan med skalade räkor, färsk dill och ett par klickar smetana. Servera gärna med bröd.