Salsicciagryta med pasta, parmesan, rucola och timjansolja
1. Skala och finhacka schalottenlöken och skiva champinjonerna.
2. Hetta upp timjansolja i en stor stekpanna med lock. Bryn salsicciafärsen tills den har fått lite färg, tillsätt sedan lök och svamp. Stek tills allt har fått fin färg, krydda med salt och peppar.
3. Häll på grädde, vatten och smula ner buljongtärningen. Låt koka upp och tillsätt sedan pastan, rör om och lägg på locket. Låt koka på medelvärme under lock ca 15 minuter. Rör
om då och då. Tiden kan variera beroende på pastasort, kolla anvisningarna på förpackningen.
4. När pastan är färdigkokt, vänd ner riven parmesanost och rucola. Ringla över lite timjansolja. Servera!
TIPS! Har du inte vår kallpressade rapsolja med timjan går det lika bra med neutral kallpressad rapsolja. Smaksätt då grytan med torkad eller färsk timjan.