Rotfruktspytt med äpple, timjan, kalkonkorv och senapskräm

4 personer
  1. Sätt ugnen på 200 grader, klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Dela potatis, morötter, äpple och rödlök i mindre tärningar, skiva korven i slantar. Lägg ut allt på en plåt. Ringla över timjanolja och krydda med salt och peppar
  3. Ugnsrosta i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka och fått fin färg.
  4. Senapskräm: Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  5. Vid servering, vänd upp rotfruktsplåten med rucola eller spenat och servera med senapskrämen.

Dryckestips: Pilsner från Mellerud, Alkoholfri. 

Ingredienser

Rotfruktspytt

600 g kalkonkorv eller annan korv
500 g potatis
500 g blandade morötter (lila, gul och orange)
2 st äpple
2 st rödlök
2 nävar rucola eller spenat
4 msk rapsolja med timjan Köp
Salt
Peppar

Senapskräm

200 g färskost
½ dl stark senap
2 msk rapsolja med chili Köp
1 tsk honung Köp
Salt
Peppar