Rapschips

Gör så här:

Rör samman alla ingredienser till en kladdig deg. Kavla ut degen så tunt du kan mellan två bakplåtspapper och lägg på en plåt. Använd eventuellt lite extra olja för att förhindra att pappret fastnar i den kladdiga degen. Skär med kniv eller sporra ut rutmönster i degen till lagom stora chips. Strö lite flingsalt över. Grädda i 150 grader tills de är torra och gyllene, 35–40 minuter minuter beroende på ugn och tjocklek på chipsen. Låt svalna och bryt i bitar. Baka gärna chipsen dagen innan servering så att den smaksatta oljan framträder tydligare. Servera gärna med en dippsås gjord på rysk yoghurt och krondillsolja. Smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

1 dl rapsfrö Köp
1 dl sesamfrö
2 dl majsmjöl
¼ dl linfrömjöl (alternativt 4 msk helt linfrö, ändra då mängden rapsolja till 2 msk)
½ dl kallpressad neutral rapsolja, krondill- eller vitlöksolja Köp
1 tsk salt
2 dl kokande vatten