En god och mättande macka som passar bra som både förrätt eller lättare lunch. Använd det bröd du gillar bäst. Toppa gärna med picklade rostade rapsfrön
Majonnäs
- Lägg äggulor, äppelcidervinäger, citronolja, dijonsenap, salt och peppar i en smal bunke med höga kanter. Mixa slätt med en stavmixer.
- Tillsätt vitblommig rapsolja droppvis tills majonnäsen börjar tjockna tillsätt sedan i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar.
Rågbrödsmackor
- Skölj sparrisen och skär bort det grövsta längst ner. Hetta upp sen stekpanna med ramslöksolja och stek sparrisen tills de mjuknar något och fått en fin gyllenbrun färg. Krydda med peppar och ramslökssalt.
- Bred ut ett tunt lager med smör på rågbrödet och lägg på rucola, ljummen sparris, kallrökt lax, skivade rädisor och toppa med en klick majonnäs.