Pepparkakskladdkaka

25 minuter 10 personer

Pepparkakskladdkaka bakad på vitblommig rapsolja och choklad. Serveras med vispad grädde och sockrade lingon.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en form med måttet 20 cm med olja och bröa med strösocker eller ströbröd.
  3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt rapsolja och hackad choklad, rör tills chokladen är smält. Tillsätt sedan strösocker, ägg, pepparkakskrydda, vetemjöl och salt. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen. Baka av kakan i ugnen i 15-25 minuter. Det bästa är att hålla koll i ugnen och precis när kakan är något fastare i kanterna men fortfarande lös i mitten, tar man ut den och låter den svalna och sedan stelna i kylen.
  5. Vid servering, vänd snabbt ihop frysta lingon med strösocker. Servera kladdkakan med lättvispad grädde och sockrade lingon.

Ingredienser

Botten

3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
100 g smör
1 dl vitblommig rapsolja Köp
200 g mörk choklad
3 ägg
1 ½ msk pepparkakskrydda
2 nypor havssalt

Till servering

Lättvispad grädde
1 ½ dl frusna lingon
2 msk strösocker