Pepparkakskladdkaka bakad på vitblommig rapsolja och choklad. Serveras med vispad grädde och sockrade lingon.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en form med måttet 20 cm med olja och bröa med strösocker eller ströbröd.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt rapsolja och hackad choklad, rör tills chokladen är smält. Tillsätt sedan strösocker, ägg, pepparkakskrydda, vetemjöl och salt. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
- Häll smeten i formen. Baka av kakan i ugnen i 15-25 minuter. Det bästa är att hålla koll i ugnen och precis när kakan är något fastare i kanterna men fortfarande lös i mitten, tar man ut den och låter den svalna och sedan stelna i kylen.
- Vid servering, vänd snabbt ihop frysta lingon med strösocker. Servera kladdkakan med lättvispad grädde och sockrade lingon.