Paella

6 personer

Gör så här:

Kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka löken och vitlöken. Dela tomaterna i halvor. Skär kycklingen i strimlor och skiva korven i slantar.

Häll saffran i varmt vatten och blanda i fiskbuljongen. Bryn korven i en oljad stekpanna med citronolja på medelvärme. Lägg korven till sidan, stek sedan kycklingen och lägg till sidan. Häll mer citronolja i stekpannan och fräs lök, vitlök och paprika tills de är mjuka.

Tillsätt riset i stekpannan, och låt det suga upp oljan. När riset är lite glansigt häll i vin och paprikapulver. Låt sjuda 5 min på låg värme. Tillsätt därefter cocktailtomaterna. Häll över fisk- och saffransfonden. Sänk värmen och låt stå i 5–10 min utan att röra i stekpannan. Lägg sedan i räkor, blåmusslor, kyckling, chorizokorv, ärtor och kräftor. Sätt på ett lock och låt puttra på svag värme i ytterligare 5–10 min tills musslorna har öppnat sig. Kasta de musslor som inte öppnat sig då de kan vara dåliga.

Servera paellan med citronskivor, hackad persilja och vårlök.

Ingredienser

6–8 pers

700 g arborioris
1–1,2 l varm fiskbuljong
3 dl vitt vin
500 g stora räkor med skal
450 g blåmusslor
Valfritt antal kräftor
200 g kycklingfilé
3 chorizokorvar
3 gula lökar
5 vitlöksklyftor
8–10 cocktailtomater
2 paprikor
3 dl frysta eller färska ärtor
3 msk paprikapulver
1 nypa saffran
2 citroner
1 knippe vårlök
1 knippe persilja
Citronolja Köp
Salt, peppar