8-10 bitar
Den kallpressade rapsoljan gör morotskakan saftig samtidigt som oljans nötiga toner ger kakan en rund och fin smak.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner olja, mandel och morötter.
Blanda alla torra ingredienser. Sikta ner vetemjölet blandat med kanel och bakpulver. Smörj och bröa en form ca 20 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40–50 minuter, tills kakan släpper kanterna.
Ta ut kakan och låt svalna. Gör under tiden frostingen.
Vispa rumstempererat smör poröst med florsocker. Tillsätt philadelphiaost, citronskal, citronsaft och vaniljsocker och vispa till en smidig kräm. Vispa lite till och bred sedan krämen över den kalla kakan.
Garnera med bär eller strimlade morötter. Koka morotsstrimlorna någon minut i 1 dl vatten och 1 dl socker så blir de extra goda. Njut!