Ljummen sallad med potatis, brysselkål, rödkål och apelsin. Servera med varmrökt lax och timjansmetana. Perfekt till lunch i advent eller att packa med sig på utflykten.
- Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Dela potatisen och brysselkålen på mitten och lägg på plåten. Ringla över timjanolja, honung, salt och peppar.
- Ugnsrosta i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter, potatisen ska vara mjuk.
- Strimla rödkålen tunt, gärna på mandolin och skiva apelsinerna tunt. Lägg i en skål och massera in rapsolja, äppelcidervinäger, salt och peppar med händerna.
- Vänd ihop rödkålssalladen och bladsalladen med ugnsrostade potatis och brysselkål och lägg upp i en trälåda eller på tallrik. Toppa med en rejäl bit varmrökt lax, en klick smetana och picklade rapsfrön. Avsluta med att ringla över timjanolja. Servera varm eller ljummen.