Laxpanna med matvete, broccoli, ärtor och citronolja
1. Strimla purjolöken. Hetta upp citronolja i en stor stekpanna med lock. Stek purjolöken tills den är mjuk. Tillsätt frysta ärtor, broccoli, matvete och vatten. Smula över buljongtärningarna.
Rör om och låt koka upp.
2. Dela den frysta laxen i mindre bitar och krydda med salt och peppar. Lägg laxen ovanpå de övriga ingredienserna. Lägg på locket och låt sjuda på medelhög värme i ca 10–15 minuter. Rör
om då och då så det inte bränns vid i botten. Smaka av med salt och peppar.
3. Toppa med gräddfil och klippt smörgåskrasse, ringla över citronolja. Servera!
TIPS! Har du inte vår kallpressade rapsolja med citron går det lika bra med neutral kallpressad rapsolja. Smaksätt då grytan med färsk citron.