Tortillabröd
- Blanda allt ingredienser till en smidig deg. Låt vila i 10 min.
- Dela degen i 15 lika stora bitar eller 70 gram/bit. Vill du ha större bröd, gör hälften så många.
- Rundriv bitarna och låt vila under plast i 10 minuter.
- Kavla ut bröden, väldigt tunt.
- Stek i kallpressad rapsolja, ca 30 sek på varje sida.
- Lägg bröden under en lätt fuktig handduk tills de svalnat. Förvaras i plastpåse, går även bra att frysa. Tina bröden i rumstemp, i påsen.
Marinerad kyckling
- Lägg kycklingfilén i en påse eller bunke.
- Blanda timjansrapsolja, svampsås eller soja samt örtsalt och låt marinera i 1 timme.
- Stek eller grilla kycklingen tills den är färdig.
- Skölj och skiva grönsakerna.
- Lägg ihop grönsaker, kyckling och strössla över rostade rapsfrön eller salladsmix. Tillsätt gärna någon av våra såser eller röror, du hittar dem här.