Kycklingwraps

Tortillabröd

  1. Blanda allt ingredienser till en smidig deg. Låt vila i 10 min.
  2. Dela degen i 15 lika stora bitar eller 70 gram/bit. Vill du ha större bröd, gör hälften så många.
  3. Rundriv bitarna och låt vila under plast i 10 minuter.
  4. Kavla ut bröden, väldigt tunt.
  5. Stek i kallpressad rapsolja, ca 30 sek på varje sida.
  6. Lägg bröden under en lätt fuktig handduk tills de svalnat. Förvaras i plastpåse, går även bra att frysa. Tina bröden i rumstemp, i påsen.

Marinerad kyckling

  1. Lägg kycklingfilén i en påse eller bunke.
  2. Blanda timjansrapsolja, svampsås eller soja samt örtsalt och låt marinera i 1 timme.
  3. Stek eller grilla kycklingen tills den är färdig.
  4. Skölj och skiva grönsakerna.
  5. Lägg ihop grönsaker, kyckling och strössla över rostade rapsfrön eller salladsmix. Tillsätt gärna någon av våra såser eller röror, du hittar dem här.

 

Ingredienser

Tortillabröd

10 dl vetemjöl Köp
4 dl vatten
2 msk kallpressad vitblommig rapsolja (eller vanlig kallpressad) Köp
2 tsk bakpulver
1½ tsk salt

Marinerad kycklingfilé

700 g kycklingfilé
1½ dl kallpressad timjanrapsolja Köp
½ dl svampsås eller japansk soja Köp
2 msk örtsalt Köp

Tillbehör

Gul och röd paprika
Bladspenat
Tomater
Gurka
Machésallad
Purjolök
Rostade rapsfrö Köp