Krämig kycklinggryta One pot – allt i en gryta

30 minuter 4 personer

Kycklinggryta med tortellini, färskost och basilikaolja

1. Strimla kycklingen tunt, strimla rödlök och vitlök.
2. Hetta upp basilikaolja i en stor stekpanna med lock. Bryn kycklingen tills den har fått
fin färg, krydda med salt och peppar. Tillsätt rödlök och vitlök och fräs ett par minuter.
3. Tillsätt färskost, vatten och spenat. Rör om ordentligt och låt koka upp. Tillsätt sedan tortellini och låt koka på medelhög värme i ca 5–6 minuter under lock. Tiden kan variera beroende
på pastasort, kolla anvisningarna på förpackningen.
4. Smaka av med salt och peppar.

Toppa med mozzarella, färsk basilika och avsluta med att ringla över basilikaolja. Servera!

TIPS! Har du inte vår kallpressade rapsolja med basilika går det lika bra med neutral kallpressad rapsolja. Smaksätt grytan med torkad eller fryst basilika eller ett par matskedar pesto.

Ingredienser

Till grytan

600 g kycklinglårfilé
6 dl vatten
250 g färsk tortellini fylld med ricotta och spenat
150 g färskost med vitlök och örter t.ex. Boursin
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2–3 msk basilikaolja Köp
65 g färsk spenat
Salt och svartpeppar

Till servering

1 mozzarellaost riven i bitar
Basilikaolja att ringla över Köp
½ kruka färsk basilika