Till det här receptet kan du använda den färs du gillar bäst nötfärs, blandfärs, kycklingfärs, kalkonfärs eller vegetarisk färsk. I en köttfärssås är det enkelt att ”gömma” grönsaker som barn inte äter i vanliga fall till exempel finriven palsternacka, squash, skogschampinjoner, rotselleri eller kålrot. Finriven morot ger också en god söt smak. För en helt slät sås mixa grönsakerna med krossade tomater i en matberedare och häll på köttfärsen.
Vi har valt att steka färsen i chiliolja för en god smak och hetta. Använd den oljan som du tror att ditt barn gillar. Timjan, basilika, vitlök eller neutral, testa dig fram. Våga smaksätta barnmaten med nya smaker, ett enkelt sätt är att ringa över någon av våra smaksatt oljor. Dessutom får barnmaten ett bra tillskott at bra fetter.
Frys in i små iskuber, burkar eller matlådor
Testa gärna Alex&Phil minipasta eller servera med risoni eller små makaroner
30 minuter
- Finhacka gul lök och vitlök. Skala och riv morot och palsternacka fint.
- Hetta upp en stekpanna med chiliolja och neutral olja. Stek färsen tills den är genomstekt och finfördelad. Tillsätt gul lök, vitlök, morot och palsternacka och stek på tills löken blir mjuk.
- Tillsätt tomatpuré, torkad oregano och peppar och stek på en liten stund till. Häll sedan på krossade tomater och vatten. Låt koka ihop med medelhög värme ca 15 minuter.
- Blanda med kokt pasta och servera direkt eller frys in i små portioner. Perfekt att plocka fram till både lunch och middag.