Till det här receptet kan du använda den färs du gillar bäst nötfärs, blandfärs, kycklingfärs, kalkonfärs eller vegetarisk färsk. Om du vill att smakerna ska passa hela familjen använd vår neutrala kallpressade rapsolja och ringa över vår chiliolja vid servering för mer hetta och smak. Till barn under 1 år uteslut salt och honung och salta istället efter smak till resten av familjen.
1. Finhacka gul lök och vitlök. Skala och riv morot och palsternacka fint.
2. Hetta upp en stekpanna med chiliolja och stek färsen tills den är genomstekt och finför-delad. Tillsätt gul lök, vitlök, morot och palsternacka och stek på tills löken blir mjuk.
3. Tillsätt krossad rapskaka, tomatpuré, rapshonung, torkad oregano, salt och peppar och stek på en liten stund till. Häll sedan på krossade tomater och vatten. Låt koka ihop med medelhög värme ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera med nykokt pasta och toppa gärna med färska örter.