Gör så här:
- Skala och skär rödbetorna i små tärningar och koka i vatten tills de är helt mjuka, cirka 15 minuter. Mixa helt slätt i en matberedare eller med stavmixer.
- Sätt ugnen på 180°. Klä botten på en springform med måttet 24 cm med bakplåtspapper. Smörj kanterna med smör eller olja.
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt oljan.
- Dra bort kastrullen från värmen och rör ner strösocker, Dulce de Leche, vaniljsocker, vetemjöl, ägg och salt. Tillsätt till sist rödbetsmoset, men spara 2 msk till grädden. Rör till en klumpfri smet.
- Häll smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 18–20 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt sedan kakan svalna och låt kakan sätta sig helt i kylen minst ett par timmar, gärna över natten.
- Vispa grädden ganska hårt med elvisp och vänd försiktigt ner färskosten och sikta ner vaniljsocker. Rör ner rödbetsmoset och rör tills grädden fått en fin rosa färg.
- Bred grädden på kakan och strö över rostade rapsfrön.