Kalljästa frallor med smak av chili

7 personer

De här frallorna har en god smak och hetta som kommer från vår kallpressade rapsolja med smak av chili. Frallorna passar perfekt till soppor, grytor eller matiga mackor. Byt ut mot vår neutrala kallpressade olja för supergoda och mättande frukostfrallor.

10 minuter + minst 8 timmar jäsning

1. Smula jästen i en bunke och häll över vatten. Rör tills jästen är upplöst, tillsätt chiliolja, rapsfrön, rapsfrömjöl, salt, rapshonung och rör ihop.
2. Tillsätt vetemjölet i omgångar till en lös kladdig deg. Ringla över olja och täck sedan med plastfolie.
3. Låt degen jäsa i kylen över natten eller mins 8 timmar.

4. Sätt ugnen på 225 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

5. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela i 7 bitar. Forma till små bollar genom att bara vika ihop degen. Degen är fortfarande ganska kladdig så vik bara ihop och knåda inte.

6. Lägg bullarna på en plåt och pensla försiktigt med vatten, strö över rapsfrön och grädda direkt i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Håll koll de ska precis bli lite gyllenbruna, ta ut och låt svalna lite innan servering.

Ingredienser

5–6 dl vetemjöl special
4 dl vatten
½ dl rapsfrön Köp
½ dl chiliolja Köp
½ dl rapsfrömjöl Köp
25 g färsk jäst
2 tsk rapshonung Köp
1 tsk salt
Rapsfrön att strö över Köp