Inlagda tomater och vitlök i basilikaolja

40 minuter

Gott att servera som tillbehör till grillad fisk och fågel men även gott att servera till rostat surdegsbröd med mozzarella eller tillsätt i gryta eller soppa för mer smak. Det går bra att använda neutral olja istället för basilikaolja.
1 burk

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut körsbärstomaterna och dela vitlöken på mitten och lägg ut på en plåt. Ringa över basilikaolja, balsamvinäger, honung, salt, peppar.
  3. Baka i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Låt sedan svalna helt.
  4. Lägg tomaterna i en väl rengjord burk tillsammans med basilikablad. Häll över basilikaolja tills de täcker tomaterna. Förvara mörkt och svalt.

Ingredienser

500 g körsbärstomater
1 hel vitlök
1/2 dl basilikaolja Köp
1 msk balsamvinäger Köp
1 msk honung Köp
Basilika olja att fylla upp burken med Köp
1 kruka färsk basilika
Salt
Peppar