Het köttfärsgryta med rotfrukter, paprika och chilliolja
1. Hetta upp chiliolja i en stor kastrull. Stek nötfärsen tills den har fått fin färg och är finfördelad. Krydda med salt, peppar, paprikapulver, vitlökspulver och tomatpuré. Låt fräsa en stund.
2. Hacka löken och skiva paprikan. Rör ner i grytan och stek tills löken är mjuk. Tärna potatis, morötter och palsternacka och rör ner i grytan.
3. Tillsätt crème fraiche och vatten så att grönsakerna och färsen täcks. Smula ner buljongen och låt sedan sjuda under lock på medelhög värme i ca 20–25 minuter eller tills rotfrukterna
är mjuka. Rör om då och då.
4. Ringla över chiliolja och toppa med hackad persilja. Servera
TIPS! Har du inte vår kallpressade rapsolja med chili går det lika bra med neutral kallpressad rapsolja. Smaksätt då grytan med färsk, hackad chili eller chiliflakes.