Het köttfärsgryta One pot – allt i en gryta

30 minuter 6 personer

Het köttfärsgryta med rotfrukter, paprika och chilliolja

1. Hetta upp chiliolja i en stor kastrull. Stek nötfärsen tills den har fått fin färg och är finfördelad. Krydda med salt, peppar, paprikapulver, vitlökspulver och tomatpuré. Låt fräsa en stund.
2. Hacka löken och skiva paprikan. Rör ner i grytan och stek tills löken är mjuk. Tärna potatis, morötter och palsternacka och rör ner i grytan.
3. Tillsätt crème fraiche och vatten så att grönsakerna och färsen täcks. Smula ner buljongen och låt sedan sjuda under lock på medelhög värme i ca 20–25 minuter eller tills rotfrukterna
är mjuka. Rör om då och då.
4. Ringla över chiliolja och toppa med hackad persilja. Servera

TIPS! Har du inte vår kallpressade rapsolja med chili går det lika bra med neutral kallpressad rapsolja. Smaksätt då grytan med färsk, hackad chili eller chiliflakes.

Ingredienser

Till grytan

800 g fast potatis
500 g nötfärs eller vegofärs
8–10 dl vatten
2 dl smaksatt crème fraiche paprika & chili
2 morötter
2 palsternackor
2 röd spetspaprika
1 gul lök
½ dl tomatpuré
3 msk chiliolja Köp
2 grönsaksbuljongtärningar
2 tsk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
Salt och peppar

Till servering

Finhackad persilja
Chiliolja att ringla över Köp