Grönsakspett med grillad karré

50 minuter 4 personer

Vad passar bättre till sommarkvällarnas grillning än grönsaksspett och marinerad karré? Servera med chilibearnaise och melon inlindande i lufttorkad skinka.

Grönsaksspett

  1. Dela snackspaprika, squash och rödlök i mindre klyftor och lägg i bunke. Ringla över grillolja, grillglädje och krydda med salt och peppar. Trä grönsakerna på spett och grilla runt om.

Grillad karré

  1. Blanda ihop grillolja, rökt olja, paprikapulver, pressad vitlöksklyfta salt och peppar.
  2. Pensla blandningen på köttet och grilla tills köttet har fått en fin gyllenbrun yta och är helt genomstekt. Avsluta med att pensla köttet med rökt rapsolja.
  3. Servera grillad karré med grönsaksspett och chilibea.

Chilibea

  1. Lägg äggulor, äppelcidervinäger, dijonsenap, chiliolja, salt och peppar i en bunke med höga kanter. Mixa slätt med stavmixer.
  2. Tillsätt neutral rapsolja droppvis tills såsen tjocknar, tillsätt då i en tun stråle tills all rapsolja är tillsatt.
  3. Tillsätt torkad dragon och vänd ner i såsen, smaka av med både salt och peppar.
  4. Vid servering häll upp i en skål och garnera med färska örter och några droppar chiliolja.

Ingredienser

Grönsaksspett

400 g snackspaprika
300 g squash
2 st rödlök
¾ dl grillolja Köp
1 ½ msk grillglädje från Österlen kryddor Köp
Salt
Peppar

Grillad karré

4 skivor benfri karré
4 msk grillolja Köp
2 msk rökt olja Köp
2 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
Salt
Peppar

Chilibea

3 äggulor
2 dl vitblommig rapsolja Köp
½ dl chiliolja Köp
2 tsk dijonsenap Köp
1 ½ tsk äppelcidervinäger Köp
2 msk torkad dragon
2 krm salt
2 krm vitpeppar