Vad passar bättre till sommarkvällarnas grillning än grönsaksspett och marinerad karré? Servera med chilibearnaise och melon inlindande i lufttorkad skinka.
Grönsaksspett
- Dela snackspaprika, squash och rödlök i mindre klyftor och lägg i bunke. Ringla över grillolja, grillglädje och krydda med salt och peppar. Trä grönsakerna på spett och grilla runt om.
Grillad karré
- Blanda ihop grillolja, rökt olja, paprikapulver, pressad vitlöksklyfta salt och peppar.
- Pensla blandningen på köttet och grilla tills köttet har fått en fin gyllenbrun yta och är helt genomstekt. Avsluta med att pensla köttet med rökt rapsolja.
- Servera grillad karré med grönsaksspett och chilibea.
Chilibea
- Lägg äggulor, äppelcidervinäger, dijonsenap, chiliolja, salt och peppar i en bunke med höga kanter. Mixa slätt med stavmixer.
- Tillsätt neutral rapsolja droppvis tills såsen tjocknar, tillsätt då i en tun stråle tills all rapsolja är tillsatt.
- Tillsätt torkad dragon och vänd ner i såsen, smaka av med både salt och peppar.
- Vid servering häll upp i en skål och garnera med färska örter och några droppar chiliolja.