Vår grillolja är smaksatt med timjan och chili. Sötman kommer från honung från en gård nära oss och syran från äppelmust av skånska äpplen. Smakerna
får dra i en blandning av vår kallpressade rapsolja och vår äppelcidervinäger. Sen är det bara för dig att marinera det du vill grilla. Pensla gärna med mera marinad under g1illningen för att få mer smak.
Grilltips
• Kol i stället för briketter – ger bättre grillsmak,
• Använd inte tändvätska – utan använd tändrör eller någon annan mer miljövänlig metod.
• Låt kolbädden brinna – ett tag innan du grillar. Det ska vara generöst med kol och bädden ska vara vit och glöden jämn innan du grillar.
• Grilla rätt – en marmorerad köttbit av nöt kan du grilla på hög värme en kort stund, lägga åt sidan och sen grilla en kort stund igen. Med den här metoden får du god grillsmak och en köttbit som är röd inuti. För att få köttbiten mer jämnt rosa ska du grilla den på låg värme och vända ofta.