Glutenfritt filmjölksbröd

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.
Blanda havregryn, linfrömjöl, bovetemjöl, rostade rapsfrö, solroskärnor, bikarbonat och salt i en bunke.
Skär ner aprikoserna i småbitar eller riv äpplena. Grovhacka nötterna.
Tillsätt honung och filmjölk i bunken med de torra ingredienserna.
Rör ihop till en kletig smet.
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och klicka i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 60 minuter. Brödet ska ha fått en hård skorpa och inte vara kladdigt längre.

Ingredienser

1 bröd

3 dl havregryn
75 g linfrömjöl
2 1/2 dl bovetemjöl
2 msk rostade rapsfrö Köp
2 dl solroskärnor
2 tsk bikarbonat
1 krm flingsalt
150 g torkade aprikoser eller 2 rivna äpplen
100 g hasselnötter
3 msk honung Köp
6 dl filmjölk