Kanske har du odlat egna pumpor eller så köper du någon trevlig matpumpa exempelvis butternut- eller spagettipumpa.
- Sätt ugnen på 200 grader. Pensla en ugnsfast form med lite olja.
- Dela pumpan på mitten och kärna ur, pensla med timjanolja och krydda med salt och peppar. Lägg upp och ner i formen och baka i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter.
- Strimla kycklingen i mindre bitar. Skala och skiva lök, vitlök och svamp.
- Hetta upp citronolja i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Tillsätt svamp, lök och vitlök i pannan och låt fräsas på ett par minuter. krydda med salt, peppar och Österlen blandning. Låt fräsa på tills allt har fått en fin färg.
- Tillsätt färskost och låt koka ihop.
- Ta ut pumpan och vänd upp den, riv upp köttet i pumpan försiktigt med en gaffel och fördela kycklingröran i båda halvorna. Toppa med riven prästost och gratiner i ugnen i cirka 25-30 minuter eller tills osten är smält och gyllenbrun.