Fiskpaket med smak av svenska örter, serveras med dillpotatis och yoghurt

4 personer
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela 4 stycken bakplåtspapper på mitten och lägg ihop två och två. Forma som små skålar och nyp ihop ändarna. Använd grillfolie och du ska grilla.
  3. Strimla vårlök och dela broccolin i mindre buketter. Dela sockerärtorna på mitten.
  4. Ringla över rapsolja med smak av svenska örter på både fisk och grönsaker och krydda med örtsalt och peppar. Fördela i bakplåtspappret och nyp ihop paketen.
  5. Baka fiskpaketen i mitten av ugnen i cirka 12–15 minuter. Eller grilla i cirka 12–15 minuter.
  6. Koka potatisen i saltat vatten. Finhacka dill och vänd ihop med potatisen. Tillsätt både skal och saft från citronen och ringla över olja. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera fiskpaketen med dillpotatis och en klick matlagningsyoghurt samt rostade rapsfrön och en klyfta färsk citron.

Dryckestips: Eins Zwei Zero Rosé, Leitz 

Ingredienser

Fiskpaket

500 g lax och torsk i kuber
2 st röda vårlökar
150 g broccolibuketter
100 g sockerärtor
4 msk rapsolja med svenska örter Köp
Örtsalt Köp
Peppar

Dillpotatis

800 g färskpotatis
1 citron
1 dl hackad dill
2 msk rapsolja med citron Köp
2 msk rapsolja med krondill Köp

Till servering

Matyoghurt eller smetana
Rostade rapsfrön Köp
Färsk citron i klyftor