Sega och knapriga cookies bakade på vår rapsolja. Går snabbt att röra ihop och baka av. I receptet har vi använt både citronolja och vitblommig rapsolja men det går bra att bara använda sig av en av dem. Tänk bara på att citronoljan ger mycket smak.
Laktosfri och vegansk
- Sätt ugnen på 175 grader och klä 2 plåtar med bakplåtspapper.
- Blanda strösocker, vetemjöl, rostade rapsfrön, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke.
- Tillsätt citronolja, vitblommig rapsolja och vit sirap. Rör ihop till en formbar smet. Tillsätt eventuellt mer olja tills degen går ihop.
- Forma till 16 stycken bollar men hjälp av en glasskopa. Lägg ut på plåtarna
- Baka en plåt i taget i cirka 12–14 minuter. Håll koll så de inte bränns vid.
- Låt svala helt på plåten förvara sedan i en burk.