Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form med bakplåtspapper, i storlek med en halv långpanna 30 x 40 cm. Smält smör och rapsolja, lägg i chokladen. Rör tills chokladen har smält. Vispa under tiden ägg och socker. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör i chokladen i äggbladningen och tillsätt därefter mjölblandningen. Grädda i mitten av ugnen, ca 15–20 min. Håll koll så att kakan inte gräddas för länge, godast är den när den är krämig.
Servera gärna med en syrlig vaniljgrädde gjord på grädde, rysk yoghurt och vaniljsocker.
För att piffa till kakan med det lilla extra, gör en trevlig hallonspegel ovanpå.
Hallonspegel:
Koka upp hallonen med vattnet och vaniljsockret i en kastrull. Lägg gelatinbladen i blöt, står på paketen.
Krama ur gelatinbladen, lägg i dem i röran och blanda om tills gelatinen är smält. Häll hallonspegeln på kakan och låt stelna i kylen.