- Klipp ut tygbitar i den storlek och form du vill ha. Det finns många olika storlekar. De vi säljer är 20×20 cm, 30×30 cm eller 40×40 cm. Det går även utmärkt att göra dem runda.
- Lägg ett bakplåtspapper på en strykbräda eller en handduk på bordet.
- Strö över små bitar av bivax, riv gärna på ett rivjärn om du har en större bit bivax, lägg ett tjockt lager.
- Droppa över rapsoljan, det går åt 5-10 droppar per kvadratdecimeter.
- Lägg över ett bakplåtspapper och stryk med hög värme tills vaxet smält och fördelat sig jämt över tygbiten. Ta bort bakplåtspappret innan bivaxet hinner stelna igen och skaka lite lätt i luften tills den stelnar till. Låt sedan svalna på exempelvis en kall plåt med ett bakplåtspapper under.
- Forma sedan bivaxduken runt exempelvis en skål, värmen från dina händer gör att bivaxduken blir följsam.
