Biscotti med vitblommig rapsolja och rostade rapsfrön

35 stycken

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg, äggula, strösocker och vaniljsocker pösigt med elvisp. Tillsätt oljan och vispa lite till.
  3. Vänd ner rostade rapsfrön., bakpulver, vetemjöl och salt och knåda förhand ihop en smidig deg som släpper från bunken.
  4. Dela degen på tre och rulla ut till länger ca 40 cm. Lägg ut på plåt och platta till något.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter, ta ut och låt svalna något.
  6. Sänk ugnen till 100 grader varmluft.
  7. Dela längderna på snedden och ställ upp på högkant. Torka i mitten av ugnen i 45 minuter.
  8. Låt svalna helt, förvara sedan i burkar.

Ingredienser

Biscotti (35 st)

6 dl vetemjöl Köp
2 st ägg
1 st äggula
2 dl strösocker
1 dl vitblommig rapsolja Köp
1 dl rostade rapsfrön Köp
1 ½ msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt