Vår kallpressad rapsolja är en mild nötig olja som passar ypperligt till bakning och matlagning. Den kallpressade rapsoljan tillför både färg och smak vid bakning, ger den mjuka kakan extra saftighet och dressingen i salladen en lite nötigare smak. Med våra smaksatta rapsoljor kan exempelvis chilioljan ge majonnäsen lite extra sting och krondillsoljan en fin smak till potatisen.
Kafé, Restaurang & Bageri
Kallpressad rapsolja i köket
Svenskproducerat protein från raps!
Av 3 kilo rapsfrö får vi 1 kilo kallpressad rapsolja och 2 kilo rapskaka. Rapskakan, rapsens skal, innehåller så mycket som 30% protein och lika mycket fibrer. Rapsproteinet går att använda till allt från vegetariska proteinprodukter istället för soja eller till brödbakning där den ger en fin mättnadskänsla och en god vattenhållande förmåga.
Raps- & linfrö till bakning
Fröet från raps påminner om senapsfrö men är istället helt svart. Rostade rapsfrö ger en rund, läcker och lite knaprig konsistens. Om de används råa har de en lite pepprig och nästan lite smörig smak. Våra rapsfrön går att använda rostade som effektfull dekoration på bröd, bakverk och sallader, eller picklade istället för stenbitsrom, eller som tillbehör till korv och hamburgare eller varför inte på en ägghalva!