Hemmagjord ketchup

Gör så här:

Koka upp vatten i en kastrull. Skär försiktigt bort den träiga delen där tomaten suttit fast och snitta ett kryss i skalet. Skålla tomaterna i ca 30 sek. Skala tomaterna i kallt vatten och dela i mindre bitar.
Hacka löken i småbitar och fräs den i rapsoljan.
Blanda tomaterna och löken med övriga ingredienser och låt koka i ca 1 timme.  Smaka av med salt och peppar och mixa sedan slät med en stavmixer. Häll upp ketchupen varm i väl rengjorda burkar eller flaskor. Ketchupen håller ca 3 veckor i kylen.

Ingredienser

800 gr tomater
1 liten gul lök
1 dl tomatpuré
2 msk äppelcidervinäger Köp
1 msk basilikaolja, för mer hetta använd istället chiliolja Köp
2 lagerblad
1 tsk salt
0,5 dl vatten
0,5 tsk svartpeppar